Beszámoló

Ilyen még nem volt…
komoly égszakadás és kétféle útvonal…

Az idei, pontosabban a 9. alkalommal megrendezett BALATON CLASSiC – RAMADA GRAND PRIX meghirdetésekor, a szervezők reménykedtek abban, hogy a tavalyi rekord nevezőszámot idén is megközelíti a verseny. Végül pár csapattal ugyan kevesebben de így is 110 nevezés érkezett.

A főszervező évről évre meglepi a versenyzőket egy-egy újab ötlettel, mely nem csak nehezítésként, hanem verseny színesítéseként is szolgál. Idén szó szerint használhatjuk a színesítés metafóráját, mivel a mezőnyt kétféle, azaz sárga és kék útvonallal lepte meg. Igy tehát az egymás után rajtoló versenyzők végkép nem támaszkodhattak az elöttük haladók roadbook olvasási biztonságára, hiszen minden második csapatnak eltérő útvonala volt. Követni a másikat tehát nem volt célszerű, ellenben az itiner jeleit igen. Úgy tűnik ez a kis móka okozott azért némi zavart egy-egy csapatnál…

Ugyancsak újdonságként debütált a BALATON CLASSiC történetében egy újab balatoni város Siófok, ahol az Együtt Garage, mint a verseny egyik támogatója látta vendégül a résztvevőket. A menetleveleket a délelőtti és egyben első time-controlon, a siófoki Mercedes Benz kereskedésben kellett leadni. Remek főpróba volt ez a helyszín, hiszen a szervezők a következő évi rendezvényben nagy szerepet szánnak Siófoknak.

A megtett közel 250 km alatt, az egy-két műszaki hiba miatt megcsappant mezőnyt, óriási érdeklődés várta Fűzfőn, Litéren, Kenesén, Pécsejen, Hidegkúton, Berhidán,Veszprémben, Dörgicsén és Alsóörsön. A különböző helyszíneken hol komoly égi áldás…..,

… hol rekkenő hőség várta a versenyzőket. Tihanyban a szokásos visszhang dombi feladaton az 1955-ös 300 SL –nek nem a reményei szálltak el, pusztán csak elegánsan aláereszkedtek a dombon … és persze kicsit hűtötték is a rendkívül ritka erőgép belterét.

Balatonudvariba többször is visszatért a mezőny a Zsindelyes Csárdához és a befutó előtt, Balatonalmádi felé haladva még szokásosan a meseszép Tagore sétányon is teljesítették a látványos Le Mans-i feladatot.

A csapatversenyt idén az “Al Bundy” csapata nyerte 1113 ponttal: Végh Zoltán – Balázs István (Ford Mustang 390 GTA, 1967), Barkó Iliász – Horváth Tímea (Mercedes-Benz 560 SL, 1985), Tóth Géza – Tóthné Győző-Molnár Anita (Ford Mustang, 1964)

A verseny főtámogatója, a Jungheinrich csapatai között idén is nagy verseny alakult ki, végül Hinel Ákos – Gritsch Ákos (Mercedes-Benz 280 Sl, 1975) került ki győztesként, akiknek Horváth Zoltán ügyvezető adta át a díjat.

A Városvezetők vándorkupája idén, az eddig verhetetlen Keszey János Almádi Polgármesterének igazolt hiányzása révén, Marton Béla úrhoz, Balatonfűzfő polgármesteréhez került, akinek idén is felesége navigált. A Vándorkupát Siófok alpolgármestere, Potocskáné Körösi Anita adta át, aki a díjkiosztón megígérte, hogy jövőre Ő is indul a versenyen Siófok képviseletében.

Az Open kategória helyezettjei: 649 ponttal, (képen középen) Szűcs József ifj, Sipos János (Bercedes- Benz CE Coupe, 1995) végzett a harmadik helyen, második helyezett Besnyi Lóránt – Enesei Szilvia szintén 649 ponttal de idősebb autóval (Lancia Delta HF Turbo, 1992), míg a kategória győztese (a kép jobb oldalán) Tamás Viktor – Szabó Éva páros lett az 1981-es Mercedes – Benz 500 SLC vel.

A Szuper kategória harmadik helyezettje 310 ponttal, Zámbó Attila – Kovács Miklós (Mercedes-Benz 450 SL, 1975)

második helyezettje 302 ponttal, Barkó Iliász – Horváth Tímea (Mercedes-Benz 560 SL, 1985)

a Szuper kategóriát pedig, Pásztor Tamás – Bata Éva (Citroen DS Cabrio, 1967) nyerte, 295 ponttal

Az abszolút értékelésben bronzérmes, a tavalyi Szuperkupa szezon ezüstérmes csapata Gál István – Juhász Zsuzsanna (Porsche 356 A, 1959) 263 ponttal,

második helyezett lett a tavalyi Szuperkupa bajnok csapat Toth Gábor – dr Gerges Gábor 259 ponttal (Mercedes – Benz 450 SL, 1973)

és a verseny győztese, a BALATON CLASSiC – RAMADA GRAND PRIX vándorkupára új versenyzőpárosként felkerülő, Marosi György – Marosiné Vince Ágota, akik 239 ponttal utasították maguk mögé a több mint 100 versenyzőtársat.

Gratulálunk az eredményekhez, és várjuk a versenyzőket a következő Szuperkupa futamra, a MiSTER CLASSiC-ra (www.misterclassic.hu), mely szeptember 9-10-én kerül megrendezésre, bizonyára hasonlóan jó hangulatban.