Nevezési információk

A BALATON CLASSiC™ veteránautó-versenyre két fős csapatok jelentkezését várjuk (az autóban – külön térítés ellenében – megengedett a plusz személy(ek) tartózkodása). A rendezvény színvonalának biztosítása érdekében a Rendező az indulók számát 120 nevező (+ Szponzori) csapatban maximálja. Olyan, elsősorban veteránkorú személyautókkal lehet nevezni (OT-s rendszám nem feltétel), amelyek a közúti forgalomban a KRESZ szabályainak megfelelően részt vehetnek. A rendezvényen tehergépjárművek, fegyveres katonai járművek, 9 személyesnél nagyobb buszok, replikák, valamint nem korhűen változtatott járművek nem vehetnek részt. Az 1993 után gyártott autók nevezése (bármely kategóriába), automatikusan várólistára kerülnek és elbírálásuk a nevezési határidő lejárta után történik. Elfogadás esetén a mezőny végén indulhatnak évjárat szerinti sorrendben. A Rendező, egyedi elbírálás szerint ettől eltérhet. 

OPEN kategória: indulási lehetőség teljesen újoncok, vagy olyan versenyzők számára, akik korábbi szezonokban összesen és legfeljebb két versenyen vettek részt vezetőként vagy navigátorként. Az Open kategóriában a párosok indulási jogát minden esetben a verseny Rendezője bírálja el. Az Open kategória az Oldtimer Szuperkupa® kategóriák útvonalát és feladatait teljesíti (digitális mérőeszközök büntetőszorzó nélkül használhatók), de a Szuperkupa értékelésében nem vesz részt. Az Open kategóriában, várólistáról történő jóváhagyás után lehet versenyezni a normál áron és maximum 10 csapatnak lesz erre lehetősége. 

A rendezőség minden nevezett járművet műszakilag és esztétikailag megvizsgálhatnak, és indokolt esetben a páros nevezését visszautasíthatják.

A nevezés a BALATON CLASSiCon indulni kívánó csapat részvételi szándéka, és egyben a Veterán korú járművek átlagtartó versenyeinek alapszabályzatára valamint a BALATON CLASSiC szabályzatára (versenykiírás) vonatkozó elfogadó nyilatkozata.

A nevezés önmagában még nem jelent részvételt a BALATON CLASSiCon. Egy csapat (jármű és személyek) részvételének feltétele a versenyen:

 • a nevezés megküldése 
 • járműről jó beállítású kép (.jpg kiterjesztésben) megküldése 
 • a nevezési díj elutalása, az online nevezéssel egyidejűleg
 • a rendező írásbeli visszaigazolása a nevezési díj beérkezéséről, az elfogadott nevezésről. (vagy a honlapon való megjelenítés a nevezettek között)

Nevezés megnyitása 2024-re: klubtagoknak február 15

Nevezési és befizetési határidő: a telítettség függvénye

 

Nevezést a rendező csak a pontosan, a valóságnak megfelelő adatokkal kitöltött ON-LINE NEVEZÉSI LAP (és az abban kért mellékletek) elküldése és a nevezési díj egyidejű befizetése után bírál el, legkésőbb a nevezési határidő lejártával. A rendező fenntartja a jogot arra, hogy a nevezéseket felülbírálja, a nevezést indoklás nélkül elutasítsa. Ebben az esetben a nevezési díj maradéktalanul visszafizetésre kerül, a versenyt követő 8 napon belül. A kedvezően elbírált nevezés díját, valamint a befizetett egyéb részvételi díjakat a rendező visszalépés, lemondás stb. esetén nem téríti vissza.(

Nevezési díj - 2024. Június 1. - verseny

Nevezési díj csapatonként (autó / 2 fő):

 • nevezési díj – 250.000 Ft 
 • harmadik személy és a fölött: 40.000 Ft/ fő
 • A Zöld vagy Gold Kártyával rendelkezők évjárat szerinti kedvezményes díjakat kapnak.

A nevezési díj tartalmazza:

 • BALATON CLASSiC-on való részvételt 2 fő részére 1 autóval
 • a versenynapon ebédet és vacsorát, valamint útközben ásványvizet.
 • a részvételhez szükséges eszközöket (rajtszám, itiner füzet, kötelező reklámok stb.)

Nevezési díj - 2024. Május 31. – Prológ

Prológ  nevezési díja csapatonként (autó / 2 fő):

A versenyen résztevőknek:

 • nevezési díj – 40.000 Ft

Csak a Prológon indulóknak (akik nem vesznek részt a BALATON CLASSiCon):

 • nevezési díj – 60.000 Ft 

A prológ nevezési díja tartalmaz: 

 • 1/100-as gyakorlási lehetőséget május 31-én
 • a részvételhez szükséges eszközöket (rajtszám, itiner füzet, kötelező reklámok stb.)

A nevezési díj befizetése:

 • átutalással a Rendező számlájára: Classic Values Kft, K&H Bank 10409015-50526957-65861001 
 • megjegyzésben kérjük feltüntetni a „BC + versenyző neve”
  (A befizetésről / átutalásról kizárólag a befizető / átutaló fél (számlatulajdonos) nevére állítjuk ki a számlát.)

A befizetett nevezési díjat, a nevező általi lemondás esetén (bármikor történik), a rendező nem téríti vissza.

Azonban egyedi elbírálás alapján opcionálisan a következő évi versenybe, részben vagy teljesen beszámíthatja. A nevezés előre nem látható, áthidalhatatlan esemény miatt, a rendező írásos engedélye és egyedi döntése alapján azonban átruházható, amennyiben a másik csapat megfelel a kiírásnak és a rendező elfogadja. A rendező, kizárólag a nevezési díj és az online regisztráció beérkezése után bírálja el a nevezést, legkésőbb a nevezési határidő lejártával. Ha a versenyző fölkerül a verseny honlapjára (bármikor), a nevezése elfogadott státuszú. Az open katergóriába, – valamint bármely kategóriába, az 1993 után gyártott autókkal – történt nevezések automatikusan várólistára kerülnek és a nevezési határidő lejártakor válnak elfogadottá vagy kerülnek visszautasításra, a Szuperkupa kategóriába versenyzők létszámától függően. A szabályzat szerint a rendezőnek joga van a nevezést a nevezési határidőt követő 5 munkanapon belül visszautasítania minden indoklás nélkül. A várólistáról, vagy egyéb okból elutasított nevezési díjak, a verseny utáni 8 napon belül kerülnek visszatérítésre, teljes összeggel. Csak az írásos visszaigazolással rendelkező járművek és személyek vehetnek részt a rendezvényen! Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

Csapatverseny:

Három páros alkothat egy csapatot, a Szuperkupa alapszabályának idevonatkozó paraméterei alapján. A versenyen a legjobb csapat kap díjat. Csapatot nevezni – térítés ellenében – a regisztráció végéig lehet a csapatnevezési íven.

Csapatnevezés:

május 31-ig (helyszíni regisztráció végéig): még nem publikus