Beszámoló

Kegyes volt az időjárás a több mint 75 autót felvonultató BALATON CLASSiC™ RAMADA Grand Prix veteránautó versenyhez. Az időjósok előzetesen riogatták a résztvevőket a kellemetlen, viharos és zivataros előrejelzéssel, aminek eredményeként sok csapat inkább lecserélte az előre nevezett cabrio-t, zárt de persze nem kevésbé szép autóra. Rosszul tették. Nem véletlenül látható a BALATON CLASSiC™ logójában a napocska!

Az Oldtimer Szuperkupa™ idei második futama 2009. június 6-án szombaton került megrendezésre. A szervezők a versenyzőket előzetesen már meglepték a BALATON RETRO című DVD-vel és ezzel megalapozták a „régi balatoni” hangulatot rendezvényhez, mely egy kis mókával, szokatlan prológgal kezdődött. A pénteken már megérkező csapatok a Balatonfűzfői BOB pályán mérhették össze tudásukat az eddig már jól ismert 1/100 időmérés szabályai alapján és egyben kvalifikálhatták magukat a szombati verseny rajt sorrendjébe. A BOB versenyt a résztvevők is komolyan vették, de sokkal inkább jól szórakoztak a különleges feladat és egyben mindenki számára szokatlan élmény alatt.Az elő-estét, a Balatonfüredi Sundance parkban található JIMMY’s Bárban, egy fakultatív retro party zárta, melyen a szervezők természetesen élen jártak a hangulat és a retro feeling felidézése érdekében.

A verseny 9:30 kor indult. A közel 200 km-es útvonal érintette Balaton felvidék meseszép tájait, valamint nagyobb településeit – így nem maradhatott ki Tihany, Kenese, Csopak, Balatonfűzfő, Balatonfüred, és Zánka sem. A különleges helyszínek sok meglepetést nyújtottak még a helybéli résztvevőknek is.

Persze a verseny nem csak e tekintetben tartogatott újdonságokat. Az ügyességi feladatok is okoztak némi meglepetést, de ebben élen jár a számtalan a titkos szakasz. A mezőny végül Balatonalmádi strandjához futott be, ahol több száz kíváncsi néző csodálhatta meg a veterán autókat.

A nap végén a RAMADA HOTEL & RESORT LAKE BALATON**** látta vendégül a versenyzőket. A pazar vacsora után az eredményhirdetést Balatonalmádi polgármestere, Keszey János úr nyitotta meg. Idén is nagyon szoros volt a verseny. A Szuperkupa bajnok csapata az 1 es rajtszámmal induló Erdélyi Zoltán / Erdélyi Zoltánné Csilla vitte haza a Ramada Grand Prix vándordíját ezzel visszavágott a tavalyi néhány századmásodperccel elszalasztott lehetőségért. Mögötte Ilkovits Ádám/ Kemenes Csilla és Gál István/Zelenák Melinda párosok között, a több jobb szakaszhelyezés döntött előbbi javára, mivel mindkét páros 2,93 másodpercet tévedett a nap folyamán.

A részletes eredmények az végeredmény menüpontban, fotók hamarosan itt láthatók.