BALATON CLASSiC™ - RAMADA GRAND PRIX

A BALATON CLASSiC™ - RAMADA GRAND PRIX szervezői hozták a szokásos és már tőlük elvárt színvonalat. A versenyzők mindössze egy komoly hibáról számoltak be, nevezetesen, hogy nem sikerült a napot „kicsit lecsavarni”. Ami azt illeti a 38 C valóban nem mondható kellemesnek, a feladatok mellett ez is kihívást jelentett a versenyzőknek. Az első alkalommal megrendezett BALATON CLASSiC™ - RAMADA GRAND PRIX –n 13 speciális szakaszt kellett teljesíteni a versenyzőknek, melyből 2 átlagtartó és 3 titkos feladat is próbára tette a csapatokat, a nagyjából 250 km hosszú útvonalon.

Az útvonal a csodálatos Balaton felvidéken kanyargott. A verseny Balatonalmádiból rajtolt és Balatonfüredre futott be. A hagyományként indított balatoni verseny központja és egyben névadó támogatója a Hotel Ramada, ahol este kihirdetésre került a végeredmény és gazdára talált a Ramada Grand Prix. A nagydíjat a szálloda tulajdonosa - a vitorlás körökből jól ismert -Wossala György úr (az Európai Vitorlásszövetség Elnöke és idei Európa Bajnok) személyesen adott át a verseny győztesének a mindössze128 pontot gyűjtő Janzer György és Németh Márk alkotta csapatnak.

A nagyon szoros versenyben mindössze 8 pont különbséggel második lett Erdélyi Zoltán és Erdélyi Zoltánné Csilla páros, akik a tavalyi Oldtimer Szuperkupa™ bajnokai és úgy tűnik idén is nagyon kezükben érezhetik ezt a dicsőséget.

Harmadik helyen Ilkovits Ádám és Kemenes Csilla végzett 145 ponttal.

Még szinte véget sem ért a BALATON CLASSiC™ - RAMADA GRAND PRIX, a szervezők és a versenyzők már az Oldtimer Szuperkupa™ következő futamára, a kétnapos MiSTER CLASSiC™-ra készülnek.